fbpx

Wat is een Vrouwen Cirkel of Heilige Ceremonie?

Een bijeenkomst van vrouwen, voor vrouwen. Een zeer oude praktijk die onze voorouders beoefenden, genaamd Rode tenten of Moond lodges, waar de vrouwen in de familie en de stam zich in de lodge verzamelden en vrijelijk terug bloeden in Moeder Aarde. Destijds leefden ze in harmonie met de natuur, de Grote Moeder zoals ze haar noemden. De maancyclus van de vrouwen werd gesynchroniseerd en dat werd als zeer heilig behandeld en gezien. Vrouwen verzamelden zich in de rode tent, vertelden verhalen en lachten en genoten van hun zusterschap, vrouwelijkheid en goddelijkheid. Dit is slechts een voorbeeld van een heilige ceremonie.
Veel meer soorten ceremonies werden (en worden nog steeds) uitgevoerd bij speciale en verschillende gelegenheden zoals:
Eerste bloed Ceremonies voor jonge Vrouwen
Nieuwe en volle maan Ceremonies
Equinoxen die een bepaalde seizoensovergang markeerden
Heilige Unie / huwelijk

Rites van overgang zoals Eerste / Laaste Bloed, Moederschap / Geboorte, Overlijden
and so many more!
Het kennen van deze ceremonies en het verlangen / zoeken naar hun heiligheid zit diep in ons bloed, ze zijn gecodeerd in onze genen. En daarom hebben we die tradities behouden. De magie is echt en vindt altijd zijn weg terug.
Onze moderne tradities worden misschien een beetje anders beoefend, maar de intentie en het weten is er! Het is een ware verantwoordelijkheid om dit ceremoniële werk te blijven beoefenen, omdat het ons dieper zal verbinden met onze wortels en voorouders, en onze Grote Moeder, de kosmische baarmoeder, de altijd krachtige scheppingskracht, de Natuur.

Vrouwen Cirkels

Maandelijks worden er nieuwe maanceremonies gehouden, onder een specifiek thema met betrekking tot de relevante energieën.
We komen in volledige transparantie, vertrouwen en zusterschap in de Cirkel om samen een heilige ruimte te creëren.
Elke sister die deelneemd aan de Cirkel brengt haar magie erin, dus onthoud dat jullie allemaal welkom zijn!

In het eren van de natuur en onze grote moeder zijn Equinox-ceremonies een must! Zo boven, zo beneden, zo binnen, zo buiten! Samenkomen in het eren, getuigen en vieren van de cycli van de natuur is een zegen van haar en een geschenk van ons.
Tijdens Volle Maan bied ik individuele privé sessies aan, vaak gecombineerd met cacao.
Verwijs alstublieft naar privé sessies hiervoor.

Aankomende New Moon Circles:

 

Cacao

Cacao ceremonies zijn ook een zeer oude traditie die door de Maya’s werd gehouden.
De cacao werd zo waardevol geacht dat ze hem
voor goud ruilden.

Het mocht alleen worden geconsumeerd door priesters, priesteressen, kunstenaars en figuren van hiërarchie in heilige ceremoniën.
En geloof het of niet, de cacaoboom wordt “Theobroma Cacao” genoemd, wat “voedsel van de goden” betekent; de Maya’s geloofden eigenlijk dat de God van de Cacaoboom kwam, of dat de Cacaoboom God in zich had vanwege zijn rijke voedingsstoffen, smaak en effect.

Cacao is een hart openend medicijn en de Ouden kenden dit geheim. Hoe geweldig is het dat wij dat ook doen?
Cacao ceremonies hebben bewezen hartverwarmende ervaringen te zijn, die een prachtige en bijna euforische verbinding met het diepste en puurste zelf ondersteunen. Vaak met kinderlijk enthousiasme en lichtheid.

Ik geef vaak Vrouwen Cirkels of Shakti Dans® workshops met Cacao Ceremonies.
Ik heb ervaren dat mensen ook interesse tonen in Prive Cacao Ceremonies, waar de Individuele Ceremonie zeer intuïtief verloopt.

Ik houd en leid de ruimte in een volledige overgave van je Intentie en het Cacao medicijn, waarbij ik soms Beweging, Emotionele Release met Drummen en Voicing en Coaching inbreng.
Ontdek wanneer de volgende ceremonie is, of boek hier voor een privé Ceremonie of groeps Ceremonie.

Blauwe Lotus

Dit goddelijke euforische elixer was zeer heilig voor de oude Egyptenaren. Net als bij Cacao werden Rituelen alleen in tempels gehouden
onder de edelen.
Met hoe zeldzaam het in het heden is, leeft de Blauwe Lotus op naar zijn legende. (Leuk feit, het is niet echt een lotus, het is een lelie, maar dat maakt het niet minder krachtig!)
Vaak mengden de Egyptenaren het in hun wijn om de euforische en licht verdovende gelukzalige toestanden tot stand te brengen. Het wordt meestal ook gebruikt als warme thee doordrenkt met de bladeren.
Dit medicijn heeft krachten van openheid van hart en zelf, toestanden van verhoogd geluk en gelukzaligheid, ook euforie (maar niet psychoactief).
Creativiteit en creatieve expressie, brengen wat van binnen is, naar buiten. En daarom vind ik het heerlijk om de Blauwe Lotus te combineren met Beweging, Stem activering en Creatief Spelen.

 Blauwe Lotus Ceremonies worden zo nu en dan gehouden, vindt hieronder een aanstaande Ceremonie en boek voor een Individuele of Groeps Ceremonie.

Overgangs Ritueel en Heilige Ceremonies

Rites of Passage marks special transitions Initiations, in our human life.
Meaning, First Blood Ceremonies for young Women and Fire Ceremonies for young Men mark their growth.For women, her path is Maiden, Mother, Crone(last Blood), and it is very special, and important, to come in Ceremony with family and tribe to witness and celebrate such a moment in life together. For men, his path is Boy, Father, Wise Man, and equally as important to be witnessed among his brothers, and Initiated into his ascension in Ceremony and Celebration.
Rites of Passage could also be extended to: Sacred Union/Marriage Ceremonies, even Sacred Cord Uncutting/Divorce Ceremonies.These Ceremonies are extremely special, and often, private for family and tribe, that is why they are only to be booked privately. Below is the List:

Eerste initiatie van bloed / jonge vrouw
Verjaardags ceremonie
Heilige Unie / huwelijk (Voor koppels of voor één persoon, bij het opnieuw verbinden met zichzelf)
Sacred Cord cutting / Scheiden
Voor koppels of voor één persoon, om eerdere banden met andere zielen los te laten, of een deel van het Zelf dat niet langer dient.
Zegening en reiniging van een nieuw huis ceremonie
Baby naam gevings ceremonie
Onthullings ceremonie voor de sekse van een baby
Zusterschap Ritueel
Laatste bloed initiatie
Overlijdens / Heilige Reis Ceremonie 

“Sandi is a loving and supportive goddess. She leads with grace, and has a beautiful energy that allows one to melt into the heart of their own being. I was lucky enough to be in Amsterdam for one of her new moon goddess circles. It was an energizing, grounding and heart-expanding experience.
Sandi has a soft fierceness about her- I felt safe and strong in her presence, and her passion to support the divine feminine comes across in her words, actions, and the energy she gives off. A medicine woman, she takes care to hold sacred space for you.”

Amanda

This feels very real and practical, not to mention fun and helpful. and under all the reality, a lot of magic is happening. The mirroring effect was very clear and strong within the circle and we all found ourselves in each other, even though we were strangers. I can’t wait to join more events as Sandi really helps organize the chaotic female power in me.

Suzie