fbpx

Wat is Kambô

De Grote groene boomkikker oftewel Giant Green Monkey Tree Frog uit het westen, is een amfibie uit de Amazone. Deze kikker scheid een wax-achtige substantie uit die de reputatie draagt van het zijn van 1 van de meest krachtige natuurlijke substanties om de geest-lichaam-ziel connectie terug in balans te brengen. 

Traditioneel gezien wordt Kambô gebruikt om het succes van de jacht te verzekeren door het verhogen van kracht, energie, uithoudingsvermogen en het versterken van de zintuigen. Tevens wordt het gebruikt als een algemeen jungle medicijn om slangenbeten te behandelen, malaria, infecties, allerlei pathogenen en koorts. 1 van de andere welbekende gebruiken van Kambô is zijn capaciteit om “panema” te reinigen, wat zich losjes vertaald naar donkere, zware, negatieve energieën.

Naast inheems gebruik, herkennen en erkennen nu ook duizenden mensen van over de hele wereld Kambô voor het zijn van een multi-dimensionaal healing medicijn voor een wijd spectrum van ziektes en uitdagingen op elk niveau van zijn.

Fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

History of the Frog:
Verschillende tribes hebben allen hun eigen tradities en legende omtrent de origines van Kambô.

Er was eens, vele volle manen geleden, een medicijn man genaamd Kampu, hij probeerde wanhopig zijn tribe te genezen die ontzettend ziek was. Hij gebruikte allerlei medicinale kruiden maar niets hielp. Hij reisde toen diep het oerwoud in om begeleiding van het heilige en visionaire plant medicijn Ayahuasca te ontvangen. Het was daar dat Kampu bezocht werd door een spirit guardian, die op delicate wijze een kikker in haar handen droeg.
Zij leerde hem over de helende eigenschappen van deze kikker, inclusief over hoe de afscheiding van de kikker ingezet kon worden om zijn tribe die ziek was te genezen.
Nadat hij terugkwam met deze diepgaande kennis en wijsheid, kon hij zijn tribe met de afscheiding van de kikker genezen. Het wordt ook wel gezegd dat Kampu’s spirit na zijn dood voort leefde in de kikker, hij werd daardoor een beschermer en guardian van het bos, waarmee hij als spirit mensen de kracht gaf en inspireerde om verder te werken met dit krachtige helende medicijn.
De voordelen van Kambô:
Ondanks de intense en uitdagende natuur van Kambô, zijn er vele redenen waarom mensen terugkeren naar dit inheemse medicijn.

 

Despite the intense and challenging nature of Kambo, there are many
reasons why 
people return to this indigenous medicine. 

In de juiste setting, biedt Kambô ons kansen om ons systeem uit te lijnen en te kalibreren naar een dieper niveau van gezondheid, welzijn, hart en spirit. De afscheiding bevat talrijke bioactieve peptiden welke het heilzame effect hebben van het creëren van lichamelijke reacties die het helen van je systeem bevorderen.

Fysiek:

Op fysiek niveau, introduceert Kambô een potent detox en reiniging proces, door de grote potentie die het heeft om diegene te helpen die lijden onder vele verschillende ziektes of aandoeningen.Sommige van de problemen waar Kambô bij kan assisteren zijn; chronische vermoeidheid, chronische pijn, ontstekingen, terugkerende infecties, alcohol en drugs verslaving, voortplantings problemen, schildklier problemen, parasieten, bacteriën, schimmels en pathogenen infecties, candida, darm problemen, ziekte van lyme, HIV, herpes, hepatitis, diabetes, hoge bloeddruk, kanker, Parkinson, Alzheimer, auto immuum aandoeningen zoals reumatische artritis en nog veel meer. Kambô biedt ook potentiële assistentie bij het reguleren en kalibreren van het zenuwstelsel en het endocrien systeem, om homeostase en balans terug te brengen bij chronische onbalans.

Mentaal:

Los van dat Kambô zich richt op specifieke gezondheids situaties, kan het ook voordelen brengen voor de psychische gezondheid en het welzijn er van. Het kan de cognitieve capiciteiten verbeteren, helderheid van geest geven, het overwinnen van gelimiteerde geloofs systemen, scherpere focus, verhoging van bewustzijn en het verhoogd de functie van de zintuigen.

Emotioneel:

Op emotioneel gebied, is Kambô een zeer krachtige bondgenoot als het aankomt op depressie en stress, PTSD, het reinigen van emotionele bagage, het verwerken en helen van trauma’s. Het verhogen van de weerbaarheid om om te kunnen gaan met stress en vermoeidheid, tevens is het een boost voor je algemene humeur en welzijn.

Energetisch & Spiritueel:

Energetisch en spiritueel gezien, kan Kambô ons helpen om een diepere connectie te creëren met ons hart, en met de natuurlijke wereld om ons heen. Naast de potentie van Kambô om energievelden te reinigen en de chakra’s in balans te brengen, kan Kambô helpen om helderheid te brengen in wat onze ware hart en ziels energie heeft te zeggen. Het illumineert onze waardes, onze waarheid, en onze innerlijke wijsheid. Kambô kan ook helpen in de context van de overgang-van-leven-naar-dood, als extra ondersteuning in het proces van het oversteken van de “regenboog-brug”, helpend om dat zoveel als mogelijk, pijn-vrij en angst-vrij te kunnen doen.

Wat gebeurd er in een Kambô ceremonie?

Kijkend naar Kambô vanuit de wetenschappelijke kant, onderzoekend naar de diverse peptiden en hun psychologische reactie op het lichaam, de metafysische kant, op holistisch en energetisch gebied. Hoe dan ook, Kambô lijkt exact te weten hoe en waar te navigeren binnen in onze persoonlijke systemen. Waarin elke ervaring uniek is op zijn eigen manier.

De veiligste manier om Kambô toe te dienen is via de huid, in het lymfatisch systeem. Een speciale kleine stok of wijnstok wordt gebruikt om kleine gaatjes (“gates”) in de opperhuid te branden. Wat resulteert in een kleine brandblaar. Deze brandblaar wordt voorzichtig verwijderd waarna er een kleine opening in de huid overblijft.

Een kleine houten stok bevat de gedroogde substantie, welke is vermengd met een beetje water, daarna is het verdeeld in kleine puntjes. Ongeveer 10-15 minuten voordat de Kambô wordt aangebracht op de huid wordt er een redelijke hoeveel water geconsumeerd. Dit om te assisteren bij het verlichten van de opwarming van het lichaam, tevens assisteert het drinken van water bij het overgeven.

De Kambô substantie wordt dan aangebracht op de kleine brandgaatjes in de huid. Dit zorgt ervoor dat de afscheiding het lichaam kan binnentreden via het lympatisch systeem.Traditioneel krijgen mannen het medicijn toegediend via hun bovenarm of borstkas, terwijl vrouwen het doorgaans toegediend krijgen via hun rechter onderbeen.

Kambô behandelingen kunnen ook via de chakra punten, evenals via de oor(zenuwen) en via de meridianen. De type behandeling hangt af van voorgaande ervaring, eventuele opvolgende behandelingen, en de intentie voor het ontvangen van Kambô.

Tijdens de ervaring scanned en navigeert Kambô zijn weg door het lichaam heen.

En ook al is er geen definitieve garantie voor wat Kambô zal brengen, de meeste mensen rapporteren een combinatie van oncomfortabele en intense fysieke sensaties, over het algemeen direct na het toedienen van Kambô op de huid, deze intense sensaties passeren na 20-45 minuten. Er kan een warme golf door je lichaam heen gaan, met een verhoging van de hartslag, en groeiende druk in het hoofd en bovenlichaam. Mensen zouden lichte zwelling kunnen ervaren, duizeligheid, trillen, rillen, tintelingen, zweten, misselijkheid, pijn, overgeven, ontlasting en flauwvallen.

En hoewel flauwvallen misschien ontmoedigend kan klinken, is het een volledig normaal proces in het werken met Kambô. Het fysiologische proces achter het flauwvallen is dat de bloeddruk tijdelijk kan zakken, alhoewel het daar niet stopt. Het is zeer waarschijnlijk ook zo dat er energetische processen meespelen, waar het systeem het mogelijk nodig heeft zichzelf te herstarten om zich voor grotere acties klaar te maken, zoals lozing van dichte zware energie (panema) of onbewuste trauma release.

Het zuiveringsproces oftewel het braken wordt zeker aangemoedigd en voor het grootste deel is het een inherente fysiologische reactie, waarin het lichaam helpt om op die manier de giftige stoffen en energieën die ons niet dienen vrij te geven – fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch.

Zuivering kan komen op een aantal verschillende manieren – vanaf de bovenkant door middel van braken, vanaf de onderkant door middel van ontlasting, en zoals vermeld, door middel van overvloedig zweten, trillen, huilen of in elke andere vorm van catharsis release. In sommige gevallen echter, komt het helemaal niet. Hoe het ook zij, de zuivering is een proces om te omarmen. We zien het niet als ziek zijn. Integendeel, we zien het als een teken van beter worden.

Zoals vermeld, zijn er nooit garanties in het ongemak dat men kan ervaren, alle ervaringen zijn persoonlijk en verschillen daarom ook per persoon. Wat ook is gezien zo nu en dan, zijn mensen die een diepe staat van kalmte ervaren, samen met gevoelens van euforie en gelukzaligheid.

De achterliggende wetenschap

Stammen in de hele Amazone weten al eeuwen over het genezende potentieel en de diepe wijsheid die in Kambô te vinden is. De wetenschap haalt langzaam deze analytische, rationele verkenning in en erkent de potentie binnen in dit heilige medicijn. In de afgelopen drie decennia is onderzoek gedaan naar de verschillende peptiden in deze afscheiding, waarbij het genezings potentieel voor een reeks lichamelijke ziekten is blootgelegd, wat de rijkdom aan anekdotische rapporten heeft versterkt. 

In 1986 concludeerde Erspamer dat Phyllomedusa Bicolor – de Kambo-kikker, een “fantastische chemische cocktail bevatte met potentiële medische toepassingen, ongeëvenaard door enige andere amfibie …”

De chemicaliën waarnaar hij verwees waren peptiden – aminozuren met een korte keten die eiwitten in ons lichaam vormen. We zijn gemaakt van water, peptiden en eiwitten. Momenteel zijn er meer dan 70 Kambo-patenten ingediend, voornamelijk in de Verenigde Staten. Hoewel wetenschappers enkele van de peptiden in kambo hebben kunnen isoleren en synthetiseren, is er geen vervanging voor het echte werk.

Sommige van de peptiden in Kambô zijn neuropeptiden, wat betekent dat ze specifiek de activiteit van de hersenen en het lichaam beïnvloeden door te communiceren met neuronen. Insuline, oxytocine en endorfines zijn voorbeelden van integrale neuropeptiden. Andere peptiden die in kambo worden gevonden, zijn bioactief, samengesteld uit een specifieke keten van aminozuren die een functie vervullen die het lichaam als heilzaam beschouwt. Het lichaam opent zich op cellulair niveau voor Kambô, waardoor het de afzettingen in de cellen kan verwijderen die door vreemde stoffen in de cellen zijn achtergelaten, zonder de cellen te belasten. Deze combinatie van peptiden is een unieke sleutel die het lichaam ontgrendelt, waardoor Kambô de bloed-hersenbarrière passeert in plaats van te worden uitgefilterd door het afweersysteem van het lichaam. Dit maakt Kambô een uiterst krachtige manier om ziekten te bereiken en te behandelen.

Kambô-peptiden zijn onder meer:

Kambo peptides include: 

1- Dermorphin – heeft een opiaatachtig effect op mu-opioïde receptoren, waardoor het een zeer krachtige pijnstiller is met effecten die 30-40 keer sterker zijn dan morfine. Het verlaagt de bloedspiegels van het ‘stresshormoon’ cortisol. Prolactine is een hormoon dat de melkproductie stimuleert tijdens het geven van borstvoeding. Het Kambo-peptide dermorfine, verhoogde de productie van prolactine bij 28 gezonde menselijke proefpersonen (RCT). Dermorphin kan mogelijk worden ontwikkeld voor gebruik bij nieuwe moeders die niet genoeg melk produceren voor hun baby’s.

2- Deltorphin – is also a powerful painkiller and delta opioid agonist.

3- Phyllomedusin – Een neuropeptide dat een krachtig effect heeft op ingewanden en darmen (speekselklieren, traankanalen, ingewanden en darmen; het trekt de gladde spieren samen), wat bijdraagt ​​aan de zuivering (het braken) wat vaak wordt ervaren bij het nemen van kambo.

4-  Phyllokinin – dit neuropeptide kan een langdurige verlaging van de bloeddruk bewerkstelligen. Het is ook een krachtige bloedvat-verwijder, die ook de doorlaatbaarheid van de bloed-hersenbarrière vergroten.

5- Phyllocaerulein – Nog een krachtige pijnstiller die de bloeddruk verlaagt en de thermoregulatie beïnvloedt. Die de bijnierschors en de hypofyse stimuleert, en die tevens ook een bloeddrukdaling veroorzaakt die gepaard gaat met tachycardie (snelle hartslag), en een krachtige werking heeft op de gladde spieren van het maagdarmkanaal en de maag-, gal- en pancreassecretie stimuleert.

6- Adenoregulin – Een peptide van 33 aminozuren dat werkt met de adenosinereceptor. Dit antibioticum-peptide kan schadebeperkende effecten hebben tegen een groot aantal bacteriën, schimmels en protozoa, waaronder kankercellen. werkt op de adenosinereceptoren. Reguleert de werking van de hypothalamus en vermindert depressie en angst.

7- Dermaseptin – induceert krachtige antimicrobiële activiteit tegen bacteriën, gisten, schimmels, protozoa en omhulde virussen die vaak ernstige opportunistische infecties veroorzaken. een krachtig antimicrobieel middel voor zowel Gram-positieve als Gram-negatieve bacteriën.

8- Tryptophyllins – Zeer krachtig tegen de gist candida, kan potentieel hebben bij cardiovasculaire, inflammatoire en kankerbestrijdende therapie.

9 Sauvagine  veroorzaakt een langdurige bloeddrukdaling, intense tachycardie en stimulatie van de bijnierschors.

Er zijn momenteel 7 door de FDA goedgekeurde medicijnen die zijn afgeleid van dierlijke gif peptiden en -eiwitten en nog veel meer in lopende klinische onderzoeken. Veel voorkomende recepten zijn Captopril (gebruikt om hypertensie te behandelen), Eptifibatide en Tirofiban (gebruikt om acute coronaire syndromen te behandelen), Bivalirudine (anticoagulans dat wordt gebruikt om bloedstolsels te voorkomen). Ziconotide (gebruikt om chronische pijn te behandelen) en Exenatide (gebruikt om type 2 diabetes te behandelen.

Onmiddellijk na het proces,
voel je je versterkt of juist uitgeput.

Hoe dan ook, het is belangrijk om te rusten. Om de volledige potentie van Kambô’s genezende krachten voor de mind-body-spirit te laten ontvouwen.. De dagen na de behandeling is wanneer mensen over het algemeen de echte voordelen van Kambo beginnen te voelen, je voelt je schoon van binnen, helder van geest, verjongd en energiek. Voor sommigen zijn de na-effecten subtieler.

Er zijn een aantal mensen die een Herxheimer reactie, ook bekend als een “healing crisis”, in de dagen na hun behandeling zullen ervaren. Dit is een ontgiftingsreactie van het lichaam die zich ontdoet van grote hoeveelheden toxines.

Als je bewust, of onbewust, een sluimerende ziekte meedraagt, is het heel goed mogelijk dat nieuwe of oude symptomen van deze ziekte naar de oppervlakte borrelen. Kambo heeft de potentie om dichte en sluimerende energieën te ontwortelen, zodat je lichaam door kan blijven gaan met het zuiveren van hetgeen wat verwijderd dient te worden uit je systeem, in lijn met zijn eigen aangeboren helende wijsheid.

Zoals bij elke soort van transformatie werk, is integratie – de periode na de feitelijke ervaring – één van de belangrijkste aspecten van het proces. Als je teruggaat naar een ongezonde levensstijl, zullen de voordelen niet zo uitgesproken zijn. De sleutel hier is om samen te werken met deze medicijnen; het nemen van de nodige stappen om af te stemmen op diepere niveaus van gezondheid, welzijn, deugden, waarden, hart, ziel en geest.

VERY IMPORTANT:

CONTRADICTIONS

 

What is Rapé, Sananga, and Dragon’s blood?

Rapé

Rapé is een traditioneel poeder snuiftabak uit de Amazone, gemaakt van een combinatie van bladeren, zaden, schors, kruiden, specerijen, oliën, bloemen en as. De basis bestaat uit verschillende medicinale planten, wortels en bomen en bestaat over het algemeen uit ‘mapacho’ of tabak uit de Amazone (Nicotiana Rustica).
In tegenstelling tot het misbruik van tabak in de westerse wereld, beschouwen veel inheemse mensen tabak als een van de heiligste en meest vereerde van alle plantaardige medicijnen. Met oprechte intenties kan het op zichzelf worden gebruikt, of als aanvulling op andere helende medicijnen, zoals Kambô.

De ademhaling wordt tijdelijk onderbroken terwijl de snuiftabak door beide neusgaten wordt geblazen, met behulp van een pijpje dat meestal is gemaakt van bamboe of bot. Het poeder wordt niet terug in de keel gesnoven en bereikt de longen niet; het zit eerder hoog in de neusholte, terwijl de ontvanger de mogelijkheid heeft om in meditatie en stilte te vallen, in verbinding met de energie van dit traditionele medicijn. Rapé kan een verhoogd bewustzijn, mentale focus, helderheid, diepere meditatie, reiniging, aarding, emotionele en energetische bevrijding, spiritueel inzicht, opening van het hart veroorzaken, evenals het opruimen van hoofdpijn en sinus problemen. En helpt ook een verbinding te maken met de genezende geesten van het bos.

In specifieke gevallen kan Rapé worden voorgesteld tijdens een Kambô-behandeling om het opheffen van blokkades te vergemakkelijken en het zuiveringsproces te stimuleren.

Sananga

Sananga is een traditioneel planten geneesmiddel uit de Amazone in de vorm van oogdruppels, gemaakt van de versnipperde wortel van een regenwoud-struik.
Op fysiek niveau wordt gesuggereerd dat deze vloeibare oogdruppels gunstig kunnen zijn bij gebruik als behandeling voor cataract, glaucoom, conjunctivitis, droge en rode ogen, oog infecties, sinusitis en chronische hoofdpijn. Het is bekend dat het iemands zicht verscherpt, de kleurperceptie en beelddefinitie verbeterd, waardoor de omgeving meer textuur en diepte krijgt.
Na het aanvankelijke ongemak van het hebben van een druppel Sananga in elk oog, kan dit planten geneesmiddel helpen een gevoel van kalmte en stilte op te wekken, met het gevoel geaard en gecentreerd te zijn. Het is ook bekend dat het helpt om dichte en zware energieën te verwijderen en het derde oog te openen; via het toelaten van het verhoogde gezichtsvermogen, niet alleen op fysiek niveau, maar ook op metafysisch niveau, waardoor men emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel in evenwicht blijft.

Draken bloed

In het Spaans bekend als Sangre de Drago, wordt dit donkerrode stroperige sap gewonnen uit de Zuid-Amerikaanse boom Croton Lechleri. Inwoners gebruiken het al eeuwen om snijwonden, krassen, schaafwonden, snijwonden, steken, huiduitslag, insectenbeten, zweren, gastritis en diarree te genezen.

Deze medicinale hars wordt op de open wonden aangebracht zodra Kambô’s afscheiding is verwijderd; het fungeert als een beschermend verband, sluit de openingen op de huid af, vermindert littekens en versnelt het genezingsproces.

Modern onderzoek heeft de inheemse wijsheid opnieuw ondersteund, met veel onderzoeken die de pijnstillende, antioxiderende, ontstekingsremmende en wondhelende eigenschappen van Dragons Blood onthullen.

Lucky to have the opportunity to experience the medicine with such a beautiful soul and friendly beyond expectations. Thank you from the heart for enlightening my path with the best guidance. Hope every person in need get the chance to discover kambo medicine

Elias

I have a few Kambô sessions under my belt and Sandi is, to me, by far the kindest and warmest practitioner I had. She is not only very dedicated and knowledgeable but explains every step of the ceremony beforehand and very well. She keeps motivating and assisting you till the last purge has done. I definitely will visit her again and highly recommend her work.

Jen