fbpx
Wat is Kambô?
Kambo is de afscheiding die wordt geproduceerd door de Amazonian Giant Monkey Tree Frog, Phyllomedusa Bicolor. Kambô wordt al honderden, zo niet duizenden jaren gebruikt als een veelzijdig traditioneel genezend medicijn. Met een complexe farmacopee van bioactieve peptiden in de afscheiding, heeft Kambo een enorm potentieel als het gaat om het aanpakken van vele aandoeningen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.
Phyllomedusa Bicolor.

Veel mensen voelen zich geroepen om met Kambo te werken om hen te helpen bij chronische vermoeidheid, chronische pijn, ontsteking, terugkerende infecties, alcohol- en drugsverslaving, angst, depressie, stress, PTSS, emotionele bagage, trauma, vruchtbaarheidsproblemen, schildklierproblemen, parasitair , bacteriële, schimmel- en pathogene infecties, candida, darmproblemen, de ziekte van Lyme, HIV, herpes, hepatitis, diabetes, hoge bloeddruk, kanker, de ziekte van Parkinson, Alzheimers, auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis en nog veel meer.

Is Kambô legaal?

Kambo trekt steeds meer media-aandacht en de legaliteit begint over de hele wereld te verschuiven. Helaas leven velen van ons nog steeds in een op angst gebaseerd en controlerend regerings paradigma, waar traditionele geneeskrachtige medicijnen met duizenden jaren geschiedenis worden veroordeeld, gedemoniseerd en verboden vanwege misverstanden, culturele conditionering en de wens om de dominante verwesterde manier van leven te beheersen en te behouden. Dit is ongelooflijk problematisch en roept veel andere issues op.

Kambo is een beetje een grijze zone in Australië binnengekomen, maar met het groeiende aantal professioneel opgeleide Kambo-beoefenaars via de IAKP is het onmogelijk om te voorkomen dat mensen de genezing zoeken en ontvangen die ze nodig hebben van traditionele geneeskrachtige medicijnen, zoals Kambo.

Laten de Kambô brand wondjes littekens achter?

Aan het einde van elke Kambô behandeling worden de brandplekken bedekt met een natuurlijk geneeskrachtig boomsap genaamd Sangre de Drago, ook bekend als Dragon’s Blood/ Draken Bloed. Bij het drogen vormt deze vloeistof een beschermend verband over de brandplekken; het helpt wonden af ​​te dichten, infectie te stoppen, genezing te versnellen en littekens te verminderen.

 

De brandplekken zullen na verloop van tijd vervagen, maar afhankelijk van uw huidtype zullen tot op zekere hoogte kleine ronde littekens zichtbaar zijn. Deze Kambo-markeringen worden vaak gezien als een ereteken, maar voor degenen die zich zorgen maken, kan Kambo worden aangebracht op een geschikte lichaams plek om het zicht van de littekentjes te verminderen.  

Hoeveel sessies zou ik kunnen/moeten doen?

Intenties en gezondheids situaties zullen een rol spelen bij het bepalen van het aantal behandelingen, en de frequentie van de behandelingen.

Veel mensen profiteren van een korte, intensieve reeks sessies om specifieke problemen en intenties aan te pakken, gevolgd door onderhoudsbehandelingen. Dit kan meerdere keren in de loop van een week of twee weken zijn, driemaal gedurende een maancyclus, of een willekeurig aantal opties dat bij bespreking wordt bepaald. Anderen zijn van mening dat een eenmalige sessie alles is wat ze op dat moment nodig hebben en dat ze in de weken of maanden daarna terugkomen voor eenmalige behandelingen als “afstelling”.

 Specifieke behandelprotocollen voor specifieke gezondheidsproblemen kunnen verder altijd worden besproken.

 

Hoe lang duurt een sessie?

Nadat Kambô op de huid is aangebracht, duurt het proces over het algemeen 20-45 minuten. Iedereen ontwikkelt zijn eigen unieke relatie met Kambô, waarbij het daadwerkelijke proces en de rusttijd daarna verschillen van persoon tot persoon en ervaring tot ervaring.

 Rekening houdend met verschillende variabelen, zoals eerdere ervaring, consultaties en gesprekken voorafgaand aan de ervaring, het aantal deelnemers en de benodigde rusttijd, is het het beste om uw dag opzij te zetten om het Kambô-proces en uw herstel na de ceremonie te eren. Als je daarna ergens moet zijn, bespreek dit dan persoonlijk met mij om de geschatte eindtijd te bepalen.

Vanuit een groter perspectief kan het Kambô-proces vele dagen, weken en zelfs maanden in beslag nemen, afhankelijk van wat Kambô binnen in elk individu opwekt en hoeveel integratiewerk nodig is na de ceremonie.

Is Kambo een Psychedelica / Hallucinogeen?

Hoewel het vaak wordt besproken en gebruikt door mensen met interesse in psychedelische geneeskunde, zoals een van de jungle-tegenhangers – Ayahuasca, is Kambô zelf geen psychedelische of hallucinogene stof.

Er zijn mensen die een sterke verbinding hebben met de wereld van de spirit/geest, of die misschien neurologisch gezegend zijn met het gemakkelijker toegang te krijgen tot niet-gewone bewustzijnstoestanden. Dus hoewel Kambô geen psychedelica is, is het voor sommige mensen niet geheel ongehoord om een gevoel te krijgen van het ‘reizen’ met de geest van de kikker.

Is Kambô echt een gif?

In allerlei media blijft opduiken dat Kambô een zogenoemde ‘kikker-gif reiniging’ is. De Engelse woorden “venom” en “toxin” komen ook regelmatig naar voren in verbinding met Kambô.

FirsTen eerste is “venom”(gif) een giftige stof die door injectie in het systeem wordt gebracht, meestal door giftanden of een angel (denk aan spinnen, slangen, schorpioenen). Kambô is dus absoluut geen gif.

Als het benoemd wordt als “poison”(gif) of een “toxin”(gif), is dit een complex onderwerp dat neerkomt op de fijne kneepjes van de semantiek. Het woord gif heeft de connotatie dat het schadelijk is voor het lichaam, en er is niets gevonden in de afscheiding van Kambô dat suggereert dat het lichaam het identificeert als een schadelijk gif. De afscheiding bestaat uit bioactieve peptiden, die het lichaam identificeert alsof het deze chemicaliën zelf heeft gemaakt.

Er wordt gesuggereerd dat de kikker zijn melkachtige afscheiding gebruikt als bescherming tegen roofdieren, zoals slangen, en daar kan de verwijzing naar gif / toxine vandaan komen. In 2014 bracht BBC een clip uit waarin David Attenborough suggereert dat de kikker zijn afscheiding daadwerkelijk aanbrengt als een beschermende barrière tegen de zon. Yep, kikker zonnebrandcrème! Of misschien beter, een vochtinbrengende crème om te voorkomen dat de huid uitdroogt.

Yep, kikker zonnebrandcrème! Of misschien beter, een vochtinbrengende crème om te voorkomen dat de huid uitdroogt.

Het woord gif is vaak opvallender en sensationeler voor nieuwskoppen, maar geeft Kambô een misleidende reputatie. Over het algemeen is het gebruik van het woord secretie/afscheiding veel geschikter dan het gebruik van de woorden gif of toxine. Vooral in het kader van het gebruik van Kambô als een traditioneel genezend medicijn, zonder de connotatie en veronderstelling dat het gevaarlijk of schadelijk is.

wordt de kikker pijn aan gedaan tijdens het proces van het verzamelen van de afscheiding?
Er zijn verschillende manieren om de afscheiding van de kikker te verzamelen. Sommige worden als ethisch beschouwd en andere niet.

Traditioneel worden de kikkers in het donker van de nacht uit het bos geroepen door hun liedjes na te bootsen. Om de afscheiding op te vangen, worden touwtjes van stro voorzichtig aan elke poot vastgebonden, waarbij de kikker in een X-vorm wordt gespreid, waar na de afscheiding voorzichtig kan worden afgeschraapt en op kleine stokjes kan worden gedroogd. 

Andere methoden zijn het afsnijden van een tak waarop de kikker rust en het verzamelen van de afscheiding zonder de kikker te veel te hanteren. Soms worden de tenen van de kikker gemasseerd om afgifte van de afscheiding te bevorderen, en soms, in onethische gevallen, worden kleine stokjes gebruikt om de neusholtes van de kikkers te irriteren, zodat het zijn afscheiding daarna afgeeft.

Wanneer het op de juiste manier wordt opgevangen, wordt de minste irritatie gecreëerd, waarbij alleen het eerste deel secretie wordt afgenomen. Dit zorgt ervoor dat het medicijn sterk is en dat de kikker nog voldoende afscheiding heeft, voor het geval hij zich moet verdedigen tegen roofdieren.

Hoewel de kikkers passief zijn wanneer ze worden gehanteerd en niet gevaarlijk of defensief zijn, en het zelfs bekend is dat ze de volgende dagen terugkomen wanneer de stamleden ze uitroepen door hun liedjes te zingen, is het aannemelijk dat sommige kikkers ongemak en irritatie ervaren tijdens het verzamelproces. Het is belangrijk dat uw behandelaar weet waar hun medicijn vandaan komt en of het wordt beschouwd als ethisch geoogst en of het eerlijke handel is.

Het is ook belangrijk om te erkennen dat veel inheemse mensen die met dit medicijn werken een sterke verbinding hebben met de zichtbare en onzichtbare energieën van de aarde en daarbuiten, inclusief de dieren geesten, plant geesten en geesten van het land. Als zij de kikker onnodig kwaad doen, creëerd dat een disharmonische relatie met het land en de geestenwereld. De geesten boos maken betekent pech voor de gemeenschap.

Kambo behoort tot de categorie ‘minste zorgen’ van de IUCN als het gaat om bedreigd worden. Hun bevolking is wijd verspreid over het bovenste gedeelte van de Amazone, met als enige huidige bedreiging ontbossing en vernietiging van hun natuurlijke habitat.

Kan ik autorijden na een Kambô-ceremonie?

Het kan zijn dat je heel moe bent na een Kambô-ceremonie maar na een korte rustperiode kan je prima autorijden.

Kan ik mijn medicatie innemen op de dag van een Kambô-ceremonie?

Als u medicijnen van welke aard dan ook gebruikt, is het belangrijk om mij voorafgaand aan uw behandeling te laten weten wat u gebruikt en waarom u het gebruikt. Sommige medicijnen zijn gecontra-indiceerd met Kambô, terwijl andere bepaalde logistieke en veiligheidsmaatregelen nodig hebben. Ter herinnering: alle persoonlijke en medische informatie is vertrouwelijk.

Ik ben ongesteld. Kan ik nog steeds mee doen met een Kambô-ceremonie?

Geen problemen hier. Het is echter nuttig om op te merken dat als u tijdens uw behandeling menstrueert, Kambô uw bloedstroom waarschijnlijk 24 tot 36 uur lang laat toenemen vanwege de vaatverwijdende eigenschappen. Krampen en ongemak kunnen ook voorkomen, dus het kan handig zijn om een ​​warmwaterkruik of warmtepak bij de hand te hebben.

Is er enig wetenschappelijk onderzoek naar Kambo?

In de afgelopen drie decennia is onderzoek gedaan naar de verschillende peptiden in deze afscheiding, waarbij het genezings potentieel voor een reeks lichamelijke ziekten is blootgelegd, wat de rijkdom aan anekdotische rapporten heeft versterkt.

 De eerste persoon die Kambô in een laboratorium analyseerde, was een Italiaanse wetenschapper met de naam Vittorio Erspamer; dezelfde man die voor het eerst de neurotransmitter serotonine ontdekte en tweemaal genomineerd werd voor een Nobelprijs. In 1986 concludeerde Erspamer dat Phyllomedusa Bicolor – de Kambô-kikker, een “fantastische chemische cocktail bevatte met potentiële medische toepassingen, ongeëvenaard door enige andere amfibie …”